Racionāli un emocionāli argumenti

Zini, kā notiek. Tu ieraugi kādi iespēju vai kādu lietu, kuru jau sen esi vēlējies, uzmet aci un noliec malā. 

Jo iekšējā balss saka – “Vecīt, tas nav domāts tev! Tas nav tavs līmenis!” 

Un tomēr, mans padoms – iepauzē! Nesasteidz! Paņem papīra lapu un uztaisi auditu. Saliec uz papīra visus par un pret. Visus emocionalos un racionālos argumentus. Cilvēki redz lielos un šķietami biedējošos ciparus un nepamana, ka mazie jau sen ir sakrājušies un pārspēj tos lielos. 

Piemēram, tu ieraugi savu sapņu auto reklāmu, tad paskaties pa logu uz savu šī brīža realitāti un saliec visas domas uz papīra. 

Sāc ar emocijām. Komforts. Jauda. Dizains. Iedomājies, kādas būs tavas sajūtas, braucot jaunajā automašīnā. Kā uzlabosies tava motivācija un paaugstināsies pašapziņa. 

Turpini ar racionāliem ieguvumiem. Drošība. Degvielas patēriņš. Aprēķini naudas daudzumu, kuru pēdējā gada laikā esi atstājis autoservisos. Un jācer, ka ar ātrumkārbu viss ir kārtībā, jo pretējā gadījumā mīnuss ir kosmisks. Pierēķini klāt laiku, ko tam esi veltījis. Laiku, kad neesi varējis laicīgi nokļūt darbā vai pie klienta. Pierēķini klāt visus pārējos siastītos izdevumus, saskaiti kopā un novlec strīpu. 

To pašu izdari arī savam sapņu auto. Paskaties uz starpību, sadali pa 12 mēnešiem un padomā, vai tiešām tu nevari to atļauties. 

Mans ieteikums – nevērtē preci pēc cenas, izvērtē dzīvi pēc darījuma! 

Skaties, kādas jaunas durvis līdz ar to atvērsies un kādas pārmaiņas tas radīs tavā galvā. Skaties, cik ilgā laikā ar papildu motivāciju un jaunajiem instrumentiem tu atpelnīsi savu investīciju.

Emocionāli un racionāli.

http://www.ccgroup.lv

Leave a Reply